Hent katalog

Træbyggeri giver bedre trivsel

 Overvejer du og din familie at bygge et hus i træ eller et hus med trækonstruktion? Det er der flere fordele ved, viser en undersøgelse lavet af Center for Boligarkitektur ved Chalmers University of Technology i Gøteborg.

Et træhus er defineret ved, at den bærende konstruktion er bygget af træ, mens ydermuren godt kan være beklædt med mursten, som vi gør det hos Murstenshuse A/S. Her kan du læse om nogle af fordelene ved at bo i træhus:

Fordel nummer 1: Træhuse giver bedre akustik

En rundspørge blandt 52 svenske husstande, der alle bor i træhuse, viser, at beboerne generelt oplever, at træhuse giver en bedre indendørs akustik. Det skyldes, at trækonstruktionen absorberer lyd og giver mindre genklang.

 

Omvendt vil for mange glatte, hårde overflader i fx en betonkonstruktion sende lyden tilbage i rummet, og I vil opleve huset som ekstremt lydt.

Fordel nummer 2: Træhuse giver et mere stabilt indeklima

Trækonstruktionen absorberer fugt, når der er en høj luftfugtighed i huset. Derfor vil I blandt andet se, at vasketøjet tørrer meget hurtigere i et træhus end i et hus med fx betonkonstruktion (det anbefales dog, at I altid tørrer vasketøjet udendørs).

Når luftfugtigheden er lav, frigiver træet fugten igen. Dermed får I et meget stabilt og behageligt indeklima.

Fordel nummer 3: Træhuse er allergivenlige

Eftersom et træhus er bygget i naturmaterialer, er det ofte mere allergivenligt (forudsat, at det er godt isoleret og har god udluftning). Træet er en levende organisme, der absorberer fugt, så I undgår, at der dannes kondens eller i værste fald skimmelsvamp i jeres hus.

 

Faktisk oplever mange allergikere, at det ikke er nødvendigt at tage medicin, når de flytter ind i et af vores huse.

Fordel nummer 4: Naturmaterialer som træ får os til at slappe af

Når vi omgiver os med naturmaterialer, slapper vi mere af. Kristine Engemann Jensen forsker i sammenhængen mellem naturmaterialer og vores mentale sundhed på Institut for Bioscience ved Aarhus Universitet, og hun fandt, at børn trives bedre i naturlige omgivelser.

Naturmaterialer som træ får os simpelthen til at slappe mere af, og derfor kan det have en positiv effekt at bo i et hus med trækonstruktion.

Fordel nummer 5: Træhuse er et bæredygtigt valg

Træ er et af verdens mest bæredygtige byggematerialer, fordi det er fornybart. Samtidig lagrer det CO2 i stedet for at frigive det, som andre byggematerialer gør.

Beregninger fra Dansk Industri viser, at en kubikmeter træ i byggeriet i gennemsnit sparer miljøet for ca. 2 tons CO2!  0,9 tons CO2 lagres i træet, mens vi i produktionen sparer 1,1 ton CO2 sammenlignet med produktionen af en kubikmeter konventionelle byggematerialer.

Samtidig øger det vores trivsel at vide, at vi bor bæredygtigt, viser undersøgelsen fra Chalmers University of Technology i Gøteborg.

Få inspiration til dit drømmehus med trækonstruktion

Hos Murstenshuse A/S bygger vi individuelt designede huse med trækonstruktion og murstensbeklædning. På den måde får I nemlig det bedste fra alle verdener: et sundt og bæredygtigt hus, der holder i mange, mange år.

 

Tjek vores hjemmeside https://murstenshus.dk og få inspiration til jeres drømmehus.

Kilder:

https://www.traeibyggeriet.dk

https://www.trae.dk

Kalundborg Ugeavis: https://ugeaviser.e-pages.pub/titles/nordvest/4773/publications/2823/pages/32

Kontaktinformation
Telefon: 77 77 77 20
E-mail: Kontakt@murstenshus.dk
Firmainformation
Murstenshuse A/S
CVR: 42658197
Adresseinformation
Vintapperbuen 8b
4070 Kirke Hyllinge

Frontmanden i Murstenshuse A/S, Kim Dufour, har modtaget adskillige priser gennem årene for sine husbyggerier i søsterselskab Træhuse A/S, blandt andet Årets Boligbygger 2019 og Årets Boligbygger 2020.

AAA kreditværdighed hos Bisnode 2019