Hent katalog

Byg et bæredygtigt familiehus

- Få alle fordelene ved familielivet tæt på

Drømmer du om at have familien eller vennerne tættere på? At kunne hygge jer sammen på daglig basis? At være fælles om pligter og udgifter?

Flere og flere danskere flytter sammen med deres familier eller venner i et såkaldt familiehus eller flerfamiliehus. Her kan I alle få fordelene ved at være flere samlet under ét tag. Murstenshuse A/S bygger bæredygtige familiehuse, der er tilpasset jeres specifikke behov.

Hvad er et familiehus/flerfamiliehus?

Et familiehus, også kendt som et flerfamiliehus, er et hus, hvor flere familier bor sammen. Rent formelt er det et hus, der består af mindst to boliger, såkaldte familielejligheder. En familielejlighed er en bolig, der har plads til to voksne og mindst et barn.

Det er meget populært i Danmark at bo i familiehuse eller flerfamiliehuse, fordi der er mange fordele forbundet med det. Hver familie har sin egen separate bolig, hvor I kan nyde privatlivet, men samtidig har I altid dem, der betyder noget for jer, tæt på.

Bæredygtigt murstens længehus
Illustration af murstenhuse Valmtag brune nuancer mursten

Fordelene ved et familiehus

Når I bor flere sammen i et familiehus, har I mulighed for at:

 

 

  • Dele fællesudgifter, for eksempel tv-pakker, internet og streaming
  • Være fælles om de huslige pligter og gøremål
  • Nyde godt af hinandens selskab
  • Hjælpe hinanden med at passe børnene, ordne haven, hænge hylder op osv.
  • Få mere hus for pengene, fordi I udnytter grunden mere effektivt
  • Forhandle med banken om bedre betingelser på boliglånet, da I er flere, der deles om risikoen.
Visualisering af et arkitektegnet hus

Et familiehus, der er tilpasset jeres behov

Når I bygger et familiehus med Murstenshuse A/S, får I selv lov til at sætte jeres præg på husets design. I vælger selv, om jeres familiehus skal bygges som et typehus eller et arkitekttegnet hus.

Fordelen ved typehuset er, at det ofte er billigere at bygge, fordi håndværkerne har prøvet det før og ved, præcis hvordan det skal bygges. Samtidig får I mulighed for at sætte jeres personlige præg på typehuset, så det stadig bliver tilpasset jeres specifikke behov.

Det arkitekttegnede familiehus kan I omvendt være med til at designe helt fra bunden. Det betyder, at I kan få huset, nøjagtigt som I vil have det. I er selv med til at tegne huset sammen med vores arkitekter – det er jeres garanti for, at familiehuset bliver, som I drømte om.

Læs mere om vores individuelt designede huse her.

Bo sammen med dem, I holder af

Når I bygger et familiehus, kan I bo tæt sammen med dem, I holder af. Samtidig har I jeres egen private bolig, som I altid kan trække jer tilbage til, hvis I har brug for det.

Illustration af et flerfamiliehus med have

Mange vælger at bygge familiehuse, netop fordi det giver en masse muligheder for nærvær og fællesskab. Forestil jer for eksempel, at I altid har nogle, der kan passe børnene, hvis de voksne skal ud. Eller at I altid kan dele husarbejdet med andre og dermed gøre hverdagen mere festlig.

Uanset om I vælger at bo sammen med jeres egen familie eller andre familier, nyder I godt af det tætte forhold, som et familiehus giver.

Et familiehus opført af bæredygtige mursten

Hvordan skal jeres familiehus se ud?

Der er nærmest uendelige muligheder for, hvordan I kan designe jeres familiehus. I kan for eksempel overveje, om familierne skal bo ved siden af hinanden (i et plan), eller om huset skal bygges i flere planer.

Samtidig er familiehusets form også vigtig at overveje. Skal det for eksempel være et rektangulært længehus eller et vinkelhus?

Vi bygger jeres bæredygtige familiehus på Sjælland

Det økonomiske aspekt fylder ofte meget, når man skal bygge nyt. Især omkring de større byer på Sjælland kan huspriserne være så høje, at det er svært at komme ind på boligmarkedet. Her kan familiehuset være en god løsning, fordi I er flere om at dele lån og udgifter til husbyggeriet.

Illustration af et familiehus lavet af mursten

Hos Murstenshuse A/S er vi specialiserede i at bygge bæredygtige familiehuse, og vi kan helt sikkert også gøre jeres drøm om et familiehus til virkelighed.

Bo i et bæredygtigt familiehus

Bæredygtighed fylder mere og mere i dansk byggeri – og med god grund! Det giver nemlig rigtig god mening at bygge bæredygtigt, både for miljøet og jeres økonomi.

Et bæredygtigt familiehus bygget af Murstenshuse A/S er lavet af en indre trækonstruktion og en ydre beklædning af mursten. Det har mange fordele:

  • I får et sundt og behageligt indeklima, da trækonstruktionen sørger for en konstant luftfugtighed.
  • Jeres familiehus bliver billigere at varme op og holder på varmen i længere tid.
  • Træ er verdens mest bæredygtige materiale, fordi det er fornybart, og I kan derfor bygge med god samvittighed.

Læs mere om bæredygtigt byggeri hos os.

Plantegninger for familiehus - længehus

Længehuset har den fordel, at det er formet som et rektangel. Det gør, at huset er meget nemt at indrette. Her får I meget hus for pengene, for længehuset er nemt at bygge, og alle kvadratmeter udnyttes til fulde.

Vil I have inspiration til jeres familie-længehus? Se plantegninger af nogle af de længehuse, vi har bygget.

Plantegninger for familiehus - vinkelhus

Et vinkelhus er et hus med en vinkel, der gør, at I får en plads i læ af huset. Her er det oplagt at lave en terrasse, hvorfra I kan nyde udelivet, eller lave nogle bede i læ for vind og vejr.

Bliv inspireret til jeres familie-vinkelhus. Klik her og se plantegningerne af nogle af de vinkelhuse, vi har bygget.

Glad lyshåret dreng der løber
En glad familie samlet om et typehus af bæredygtige mursten

Interesseret i at bygge et bæredygtigt familiehus?

I er altid velkomne til at kontakte os for at høre mere om, hvordan vi kan bygge det ideelle familiehus til jer.
Vores kontor ligger i Kirke Hyllinge, og vi tager gerne et møde, hvor vi snakker om, hvad vi kan gøre for jer.

Se vores kontaktinformationer i bunden af siden, og læs mere om, hvem vi er, her.

Kim fra Murstenshus.dk

Kontaktinformation

Telefon: 77 77 77 20

E-mail: Kontakt@murstenshus.dk

Firmainformation

Murstenshuse A/S

CVR: 42658197

Adresseinformation

Vintapperbuen 8b

4070 Kirke Hyllinge

Frontmanden i Murstenshuse A/S, Kim Dufour, har modtaget adskillige priser gennem årene for sine husbyggerier i søsterselskab Træhuse A/S, blandt andet Årets Boligbygger 2019 og Årets Boligbygger 2020.

AAA kreditværdighed hos Bisnode 2019
Illustration af årets boligbygger prisen 2019