Hent katalog
Et eksempel på et bæredygtigt hus i mursten

Derfor er huse med trækonstruktion mere bæredygtige

Når du bygger i træ, sparer du miljøet for rigtig mange tons CO2. Når du skal bygge nyt, giver det derfor rigtig god mening at tænke træ ind i byggeriet, specielt i husets bærende konstruktion, viser en uafhængig undersøgelse lavet af Rambøll.

Faktisk giver en kubikmeter træ en gennemsnitlig CO2-besparelse på ca. 2 tons i forhold til en kubikmeter konventionelle byggematerialer, viser beregninger fra Dansk Industri. Det skyldes, at 0,9 tons CO2 lagres i træet, mens produktionen af træ sparer 1,1 ton CO2.

Hvorfor bygge i træ?

Træ er verdens mest bæredygtige byggemateriale. Det skyldes især tre ting:

  1. Træ lagrer CO2, mens andre byggematerialer udleder CO2.
  2. Træ er et fornybart materiale, for der kan altid plantes flere træer.
  3. Produktionen af træ udleder meget mindre CO2 end produktionen af andre byggematerialer som fx beton eller stål.

International forskning viser, at vi kan spare op til 70 procent CO2 ved at bygge i træ, når vi bygger nyt. Det betyder ikke, at alle huse fremover vil være træhuse, som vi kender dem fra Sverige. Den virkelige CO2-besparelse hentes nemlig ved, at vi bruger træ i husenes indre konstruktion.

Trækonstruktionen kan beklædes med mursten på ydersiden, som vi gør det hos Murstenshuse A/S. Vi bruger nemlig bæredygtigt producerede mursten af tegl, der ligesom træ er et naturmateriale og bidrager til det naturlige og sunde indeklima i huset.

Du bor mere bæredygtigt i et hus af træ

Det er ikke kun i byggefasen, at du sparer miljøet for CO2 ved at vælge en trækonstruktion. Træet har nemlig den fordel, at det er nemt at varme op i de kolde måneder og samtidig holder godt på varmen. Derfor vil du få en meget mindre varmeregning, når du bor i et hus med trækonstruktion. Det er godt for dig, og det er godt for klimaet, fordi du undgår at bruge unødig energi på at opvarme din bolig.

Det er selvfølgelig vigtigt, at dit hus er godt isoleret, så varmen ikke siver ud. Hos Murstenshuse A/S får du nogle af markedets bedst isolerede ydervægge. Derfor ligger vores huse typisk i kategorien lavenergihuse, passivhuse eller nulenergihuse med et meget lavt energiforbrug. På den måde kan du bo både billigt og bæredygtigt. Det kalder vi fremtidens byggeri!

Kilder:

https://www.traeibyggeriet.dk
https://www.trae.dk
https://www.trae.dk/wp-content/uploads/2020/09/resume_juni2020.pdf