Hent katalog

Byg og bo i bæredygtig byggeri

- Vi bygger bæredygtigt med trækonstruktion og mursten

Bæredygtigt byggeri

- Få et bæredygtigt og klimavenligt murstenshus

Vil du bo mere bæredygtigt? Spare penge på varmeudgifterne? Nyde godt af et sundt og allergivenligt indeklima?

Hos Murstenshuse A/S hjælper vi dig med at gøre drømmen om bæredygtigt byggeri til virkelighed. Du får et arkitekttegnet murstenshus med fuldt fokus på bæredygtighed. Vi har nemlig tænkt bæredygtighed ind i alle aspekter af de huse, vi bygger. Du får:

  • Et arkitekttegnet hus lavet af naturlige materialer
  • En klimavenlig byggeproces
  • En bæredygtig bygning med et sundt indeklima.
En åben væg fra et murstenshus fra Murstenshu.dk

Grønt byggeri fra inderst til yderst

Murstenshusene fra Murstenshus A/S er bygget med et skelet af træ. Træet er et stærkt, holdbart og mere bæredygtigt alternativ til beton. Træskelettet har flere fordele:

  • Træ er det mest klimavenlige byggemateriale i verden.
  • Et murstenshus med træskelet er hurtigere og billigere at varme op.
  • Træskelettet giver et stabilt og sundt indeklima i dit murstenshus.

Træskelettet til dit bæredygtige murstenshus er lavet af træ fra bæredygtige svenske skove. For hvert træ, der fældes, planter vi et nyt. Da træet kommer fra Sverige, undgår vi at skulle transportere det langvejs fra, og sparer derfor miljøet for endnu mere CO2.

Murstenene til dit hus er lavet af tegl, der på grund af sin ekstremt lange levetid er et klimavenligt valg. De er en del af Randers Tegls  kollektion og produceres med strøm fra vindmøller og biogas.

Bæredygtig arkitektur med trækonstruktion

Hos Murstenshuse A/S tager vi bæredygtighed meget seriøst. Vi lever som et af de eneste byggefirmaer i Danmark allerede nu op til regeringens krav om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

Hemmeligheden bag bæredygtigt byggeri hos os, er trækonstruktionen. Den er nemlig med til at gøre byggeriet bæredygtigt, fordi:

  • Træ lagrer CO2, mens andre byggematerialer frigiver CO2 i atmosfæren.
  • Produktionen af træ udleder langt mindre CO2 end produktionen af cement, beton, stål osv.
  • Træ er et fornybart materiale.

Faktisk viser international forskning, at vi kan spare op til 70 procent CO2 i byggeriet ved at bygge med trækonstruktion i nye byggerier.

Læs mere her om, hvordan det er at byg nyt hus med os.

Produktionshal bæredygtige murstenhus med trækonstruktion

Hvad er bæredygtig arkitektur?

Bæredygtig arkitektur er grønt byggeri med fokus på at give husene et minimalt klimaaftryk. Vi arbejder med bæredygtig byggeri og arkitektur på flere niveauer:

1.Vores huse er bygget i naturlige og langtidsholdbare materialer såsom træ og tegl. Under de rette forhold har træ og tegl en rigtig lang levetid, og vi er eksperter i at arbejde med træ under kontrollerede og fugtfrie forhold.

2.Du tegner dit hus i samarbejde med vores arkitekter, så du får huset, lige som du vil have det. Det er din sikkerhed for et byggeri, som du vil sætte pris på langt ud i fremtiden.

3.Vi har bygget rigtig mange lavenergihuse og ved, hvad det kræver at mindske klimaaftrykket fra dit byggeri. Du får blandt andet nogle af markedets bedst isolerede vægge, så dit hus bliver hurtigere og billigere at opvarme. Vi rådgiver dig også gerne om andre løsninger, der kan gøre dit byggeri mere bæredygtigt.

Læs mere om, hvordan du designer dit eget hus i bæredygtigt byggeri i samarbejde med vores arkitekter her.

Hvad er bæredygtighedsklassen?

Bæredygtighedsklassen er en ny ordning, der skal inspirere byggeindustrien til at bygge grønnere fremover. I bæredygtighedsklassen bliver der lavet en såkaldt livscyklusvurdering af bygninger. Livscyklusvurderingen fortæller, hvor meget miljøet bliver påvirket af byggerierne gennem hele deres levetid.

Uanset om du skal bygge et enfamilieshus, et etagehus eller et erhvervsbyggeri, er det en god idé at tænke livscyklusvurderingen ind i dit bæredygtige byggeri. På den måde er du sikker på, at dit byggeri også er bæredygtigt på lang sigt.

Rambøll har undersøgt, hvordan det påvirker livscyklusvurderingen at bygge huse med trækonstruktion i stedet for beton. Deres konklusion er klar: Du kan skåne miljøet for rigtig meget CO2 ved at bygge med træ!

Dit hus bliver bæredygtigt produceret

Vi bygger træskelettet til dit hus i vores fabrikshal i Kirke Hyllinge. Det betyder, at alle materialer holdes tørre i processen. Derfor er der ikke risiko for fugtskader i materialerne. På den måde spilder vi ingen materialer i byggeprocessen.

Når træskelettet er færdigt, kører vi alle elementer til byggepladsen. Her sætter vi alle yderelementer op, og i løbet af 3-4 dage er dit hus afdækket. Så kan der nemlig ikke komme fugt ind. Alle øvrige byggematerialer kan nu opbevares tørt i det afdækkede hus, så håndværkerne altid har dem lige ved hånden. Vi undgår også at skulle transportere byggematerialer frem og tilbage og sparer derfor endnu mere CO2

Læs mere om bæredygtigt byggeri i praksis, og hvordan vi bygger dit hus her.

Lagerhal, hvor byggeelementerne udvikles til byggeriet af vores murstenshuse

Nyd det bedre indeklima i dit bæredygtige hus

Trækonstruktionen i dit hus er ikke kun klimavenlig, fordi den lagrer CO2. Den styrker også indeklimaet i dit mærkbart, fordi:

1.Træ absorberer fugt i luften

Når luftfugtigheden er høj, optager træet den overskydende fugt. Når luftfugtigheden falder, frigiver træet fugten. Det giver et konstant og meget behageligt indeklima.

2.Træ er et naturmateriale

Det indeholder ingen allergifremkaldende stoffer. Derfor oplever flere allergikere, at indeklimaet i vores huse har en positiv effekt på deres allergi. Nogle endda i så høj grad, at de ikke har brug for medicin mere.

3.Et hus med trækonstruktion er billigere at varme op

Du kan hurtigt varme dit hus op om vinteren, hvis det er bygget med trækonstruktion. Træ varmer nemlig meget hurtigere op end for eksempel beton. Desuden holder træet godt på varmen. Alt i alt kan du spare rigtig mange penge på varmeregningen, når du bygger hus med os – samtidig med, at du sparer miljøet for rigtig meget CO2!

Vil du vide mere om indeklimaet i dit bæredygtige byggeri? 

Læs mere her, eller kom forbi vores prøvehus i Kirke Hyllinge, hvor du kan mærke indeklimaet på egen krop.

Se vores film

Oplev alle dine fordele ved bæredygtigt byggeri og at bo bæredygtigt.

Interesseret i at bygge et bæredygtigt hus?

Du er altid velkommen til at kontakte os eller komme forbi vores kontor til en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig.

Kontoret ligger i Kirke Hyllinge sammen med vores prøvehus og fabrikshallen, hvor vi producerer alle træelementer til dit bæredygtige hus – og vi viser gerne det hele frem for dig.

Se, hvordan du kommer i kontakt med os nederst på siden.

Du kan læse mere om, hvem vi er og hvad vi står for her.

Kim fra Murstenshus.dk

Kontaktinformation

Telefon: 77 77 77 20

E-mail: Kontakt@murstenshus.dk

Firmainformation

Murstenshuse A/S

CVR: 42658197

Adresseinformation

Vintapperbuen 8b

4070 Kirke Hyllinge

Frontmanden i Murstenshuse A/S, Kim Dufour, har modtaget adskillige priser gennem årene for sine husbyggerier i søsterselskab Træhuse A/S, blandt andet Årets Boligbygger 2019 og Årets Boligbygger 2020.

AAA kreditværdighed hos Bisnode 2019